Amarant Academie: perspectief door kennis en kunde

‘Durf te leren’ is het motto van de Amarant Academie.  Als professionals bij de Amarant Groep willen we allemaal bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. Kennis en competenties zijn daarbij onmisbaar en het updaten van kennis gaat een loopbaan lang door. Dat vraagt tijd, inspanning en durf.

Klik hier voor de Leaflet van de Amarant Academie

 

Ga-naar-academie-portaalAanbodAcademie

 

 

Scholing volgt beleid

Begeleidingspraktijk centraal en cliëntperspectief voorop. Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor de Amarant Academie. Bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze scholingsactiviteiten kijken we eerst en vooral naar de meerwaarde voor onze cliënt. Onze leergangen zijn doelgroepgericht en levensfase-proof. Voor honderd procent tot stand gekomen  in samenwerking met de dagelijkse zorgpraktijk. 

Van leergang tot leerlingbegeleiding

De Amarant Academie ondersteunt de praktijk. Zij vertalen dagelijkse vraagstukken naar opleidingsproducten. In dialoog met de collega’s op de werkvloer, met de beleidscommissies en het management, en ook met externe opleidingscentra zoals het ROC/MBO en diverse HBO-opleidingen. De werknemers kunnen bij de Academie  terecht voor verplichte scholingsonderdelen zoals medicatie, BHV, Wet en Regelgeving en verpleegtechnisch handelen. En voor de doelgroepgerichte leergangen SGLVG, SGEVG, Ouderen, Autisme, EMB en de functiegerichte leergang voor Senior Begeleiders. 

Ook maatwerkscholingen zijn mogelijk zoals een scholing rondom agressie.

van-leergang-tot-leerbegeleiding